Menu

Insteekslot of oplegslot

16 januari 2017 - Wonen
Insteekslot of oplegslot

Er zijn verschillende soorten sloten te onderscheiden. De belangrijkste soorten om te onderscheiden zijn insteeksloten en oplegsloten. De namen die zijn gegeven aan de soorten sloten maken het verschil misschien al duidelijk. Toch zijn er verschillen die je niet aan de naam kunt zien. Verschillen als de deuren waarin deze sloten worden geplaatst bijvoorbeeld.

Een insteekslot is een slot dat ín de deur wordt gemonteerd. Dit betekent dus dat er een gat wordt uitgeboord en dan wordt bijgewerkt tot het slot erin past. Het slot wordt dan vastgezet in de deur en klaar is slotenmaker Den Haag. Dit soort sloten zijn erg veilig, omdat je er weinig aan kapot kunt maken. Wel kunnen er dingen in de cilinder worden gestoken, maar deze kun je vaak apart vervangen van de rest van het slot. Echter, als de deur niet sterk genoeg is, zou het slot misschien uit de deur kunnen breken. Dit soort sloten worden geplaatst op stompe houten deuren.

Een oplegslot wordt óp de deur gemonteerd in plaats van erin. Dat betekent dus dat iedereen bij het slot kan. Tenzij het slot aan de binnenkant van de deur zit natuurlijk. Oplegsloten vindt je tegenwoordig ook niet veel meer op buitendeuren in huizen. Zeker in nieuwbouw huizen niet, afhankelijk van het soort deur. Oplegsloten worden vaak geplaatst op deuren die naar binnen draaien.

Het is echt belangrijk dat je rekening houdt met verschillende soorten sloten. Er zijn verschillende situaties waarin een slot moet worden geplaatst en er is altijd één type slot dat net wat beter uit komt dan een ander type. Als je daar advies over wil, kan je altijd slotenspecialist bij jou in de buurt bellen, zoals een slotenmaker Enschede. Deze heeft veel sloten geplaatst in verschillende situaties en weet dus precies wat jij het best kunt gebruiken in jouw huis.